revolutions.ro
 • O campanie împotriva uitării, marca Mediafax!

  Platforma „Revolutions” - pentru cei care vor să-şi ia istoria înapoi.

  Acum 30 de ani am avut o revoluţie...
  O revoluţie furată, spun unii, o revoluţie deturnată, susţin alţii...
  În orice caz, o revoluţie pierdută
  După 30 de ani, adevărul ne va face cu adevărat liberi!
  E timpul să le spunem din nou povestea colectivă şi poveştile individuale,
  Aşa cum nu a mai făcut-o nimeni până acum!
   
  După 30 de ani – ÎN CĂUTAREA REVOLUŢIEI PIERDUTE...
   
  O campanie împotriva uitării, marca Mediafax!
  12 dec 2014 31 afisari

Claudiu Iordache, invitat la GÂNDUL LIVE. „Ar fi trebuit să susţin ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”

17 dec 2014 1803 afisari
Claudiu Iordache, invitat la GÂNDUL LIVE. „Ar fi trebuit să susţin ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”

Revoluţionarul Claudiu Iordache este invitatul din această seară, de la 20.00, al lui Claudiu Pândaru, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Gândul LIVE, dedicată împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Iordache vorbeşte despre primele zile ale Revoluţiei de la Timişoara şi despre ce a urmat după căderea lui Ceauşescu. „ „Ar fi trebuit să susţin ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”, a susţinut el, explicând că, la momentul respectiv, nu a fost de acord cu punctul din proclamaţia de la Timişoara care le interzicea foştilor activişti să candideze trei legislaturi consecutiv, pe motiv că atunci l-a considerat a fi doar împotriva lui Ion Iliescu şi nu a sistemului în ansamblu.

La 25 de ani de când românii şi-au câştigat în stradă libertatea în decembrie 1989, dându-şi viaţa pentru a schimba destinul unei ţări sufocate de un regim totalitar, Gândul a lansat campania-eveniment REVOLUTIONS, un demers amplu, exhaustiv, curajos şi mai ales necesar, în condiţiile în care, după un sfert de veac, au rămas încă întrebări care nu şi-au primit răspunsul.

REVOLUTIONS este enciclopedia unei istorii încă prea puţin elucidate.

17 dec 2014 1803 afisari

Comentarii